ضرورت اصلاح ساختار نامناسب حاکم بر بخش کشاورزی
نوشته شده توسط : شیما شریفی

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر فتحی عصر امروز دوشنبه در جلسه بررسی عملکرد و چالش‌های پیشروی بخش کشاورزی که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد گفت: در برنامه ریزی برای بخش کشاورزی باید استعدادهای استان در زیربخش های کشاورزی مدنظر قرار گیرد و بخش عمده توان و انرژی در این بخش‌ها متمرکز گردد.

لندفیل

 

وی از این برنامه‌ها تحت عنوان پروژه‌های شاخص یاد کرد که علاوه بر فعالیت‌های روتین کشاورزی در هر شهرستان نسبت به استعدادها، پتانسیل‌ها و فرصت‌ها و تهدیدهای آن شهرستان تعریف شده است.

وی در مورد دلایل عدم موفقیت و عملی نشدن برخی پروژه‌ها، در وهله اول به ساختار نامناسب حاکم بر بخش کشاورزی و بروکراسی اداری اشاره نمود و تمامی چالش‌های پیش روی بخش کشاورزی را ناشی از دو علت عمده عدم وجود نظام بهره برداری متناسب با شرایط استان و در مقیاس بزرگ‌تر در کل کشور و ناکارآمدی بازرگانی محصولات کشاورزی دانست.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به لزوم اصلاح این ساختار نامناسب، اظهار داشت: عملی شدن و به نتیجه رسیدن استراتژی‌های مدنظر در ادارات تابعه سازمان جهادکشاورزی نیازمند تغییراتی در ساختار تصمیم گیری این سازمان‌ها و نقش رئیس سازمان جهادکشاورزی در این تصمیم گیری ها است.

فتحی ضمن اشاره به هماهنگی‌های لازم در حوزه آب و خاک گفت: فعالیت‌های بخش کشاورزی تابعی از فعالیت‌های بخش آب و خاک است لذا هماهنگی با شرکت آب منطقه‌ای باید بسیار نزدیک تر و عمیق‌تر باشد، سازمان آب به اجرایی نمودن شبکه اصلی آب در یک پروژه اقدام می‌نماید و سازمان جهاد کشاورزی نیز به اجرای شبکه فرعی پروژه دیگری می‌پردازد که به دلیل محدودیت اعتبارات هر دو پروژه نیمه کاره باقی می‌ماند این امر نیز ضرورت اصلاح ساختارها را نشان می‌دهد.

وی در ادامه عنوان نمود: علیرغم حاکم بودن شرایط خشکسالی و کم آبی، در مزارع شاخص طرح جهش تولید تا ۳ تن در هکتار محصول برداشت شده است.

وی در این راستا به شناسایی ارقام سازگار با شرایط دیم که بتواند با یک بار آبیاری عملکرد بالایی داشته باشد اشاره نمود که قابل جایگزین کردن ارقام آبی در حوزه دریاچه ارومیه است.

ضرورت اصلاح ساختار نامناسب حاکم بر بخش کشاورزی

geomembrane

 

ضرورت استفاده از توان علمی شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: در کنار بخش خصوصی باید از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی و آموزشی در بخش کشاورزی استفاده کرد.

علی جهانگیری گفت: تحول زمانی ایجاد می‌شود که تغییرات بدون نیاز به بررسی و تحقیق با چشم دیده شود.

وی با اشاره به تأثیر سرمایه گذاری‌های زیربنایی بر سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی گفت: باید اقداماتی انجام شود که مسائل دانش بنیان و تحقیقاتی به شکل پروژه بررسی و اجرایی شود که در دولت جدید در صورت شناسایی و تأیید پروژه، امکان اجرایی شدن قابل تحقق است و مدیران بخش کشاورزی برای رسیدن به این هدف باید برنامه ریزی مناسب و به موقع انجام دهند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی با تاکید بر اجرای طرح‌های توسعه در دوره‌ای کمتر از ۵ سال گفت: اگر برنامه ریزی ها علمی و دقیق باشد و اقدامات به موقع و فنی اجرا شود و البته کشور با مشکلات خاصی مثل تحریم و بیماری مواجه نباشد، می‌توان طرح‌های توسعه‌ای را در کمتر از ۵ سال به مرحله بهره برداری رساند.

وی به بررسی پتانسیل و ظرفیت اجرای هر طرح و پروژه‌ای با توجه به منطقه‌ای که طرح اجرا می‌شود تاکید کرد و گفت: باید در اجرای هر طرح کشاورزی وضعیت نیروی کار و منابع انسانی، شرایط آب و هوایی، ظرفیت آب و خاک، حمل و نقل، مخاطرات و تأثیر اجرای طرح در منطقه و برآورد هزینه کلی بعد از اجرای طرح توجه شود.

جهانگیری با تاکید بر عدم توجه به انباشت سرمایه و سرمایه گذاری در زمان مناسب گفت: نرخ بهره وری در دهه ۹۰ حدود صفر و منفی بوده که به دلیل عدم برنامه ریزی و سرمایه گذاری در چند سال گذشته است.

وی افزود: عدم استفاده از ابزارها و ماشین آلات کشاورزی و تکنولوژی می‌تواند به از بین رفتن کشاورزی و اقتصاد مبتنی بر کشاورزی در طول زمان صدمه بزند.

ورق پلاستیکی

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر افزایش بهره وری با تولید چند برابری امکان پذیر است، افزود: باید از ظرفیت بخش‌های خصوصی استفاده کرد و به ظرفیت و امکانات دولت در قالب سازمان جهاد کشاورزی اکتفا نکرد چرا که این ظرفیت محدود است و امکان افزایش بهره وری تنها از طریق ظرفیت دولت وجود ندارد.

وی افزود: در کنار بخش خصوصی باید از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی به درستی استفاده کرد چرا که در دنیای امروز علم می‌تواند راه‌های جدید و کم هزینه تر برای افزایش بهره وری ارائه دهد.

کد خبر 5330870

 

منبع مهرنیوز





:: برچسب‌ها: ژئوممبران , عایق ژئوممبران , استخر کشاورزی , عایق استخر , ورق ژئوممبران , ژئوسنتتیک ,
:: بازدید از این مطلب : 280
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 آبان 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: