نوشته شده توسط : شیما شریفی

صالح محمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به بخشنامه جدید وزارت جهاد کشاورزی در خصوص توزیع کودهای شیمیایی، اظهار کرد: بر اساس بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی و ابلاغ به سازمان‌های جهاد کشاورزی و شرکت‌های خدمات حمایتی کشاورزی استان‌ها، تخصیص و توزیع کودهای کشاورزی شیمیایی یارانه‌ای صرفاً به بهره‌بردارانی امکان‌پذیر است که اطلاعات عرصه‌های تولید آن‌ها (زراعی، باغی و شیلات) در سامانه پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی ثبت شود.

وی با بیان اینکه همه مراحل درخواست کود شیمیایی تا تحویل به کشاورز به‌صورت الکترونیکی و از طریق سامانه پایش انجام می‌گیرد، افزود: پس از صدور حواله الکترونیک توسط مراکز خدمات جهاد کشاورزی، تحویل نهاده توسط شبکه کارگزاری این شرکت که شامل (تعاونی‌های روستایی، کشاورزی، تولید، چای‌کاران، شیلات و بخش خصوصی) است به بهره‌برداران میسر می‌شود.

قیمت عایق استخر

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با اشاره به اینکه توزیع کود بر مبنای اطلاعات ثبت‌شده محصولات مختلف در سامانه جامع پهنه‌بندی است، گفت: صدور حواله الکترونیک سبب شفاف‌سازی، توزیع عادلانه و نظارت بیشتر بر توزیع نهاده‌ها می‌شود.

محمدی با اشاره به دیگر مزیت‌های توزیع الکترونیکی کودهای شیمیایی، بیان کرد: مصرف بر مبنای اطلاعات‌پایه در جهت تعادل و بهینه مصرف کردن کودها بوده و در راستای پایداری کشاورزی و محیط‌ زیست است.

وی با اشاره به اینکه بروز رسانی اطلاعات موجود در سامانه پهنه‌بندی در این سازوکار بسیار حائز اهمیت است، بیان کرد: از کشاورزان درخواست می‌شود در این فاصله زمانی باقیمانده تا مصرف نهاده‌ها با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی مناطق فعالیت، نسبت به اعلام، اصلاح و یا تکمیل اطلاعات اراضی زراعی و باغی و شیلات خود اقدام کنند و تهیه کودهای موردنیازشان را به ماه‌ها و روزهای پایانی سال و زمان پیک مصرف موکول نکنند.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع فارس نیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , ورق عایق , ورق ژئوممبران , عایق استخر , فولاد , ورق استخر , عایق ژئوممبران ,
:: بازدید از این مطلب : 407
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

سید ابوالفضل وکیلی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از یزد، با اشاره به ظرفیت‌های این استان در حوزه پرورش شتر، اظهار کرد: توجه ویژه جهانی به مقوله شتر در سال‌های اخیر اهمیت این برنامه‌ریزی در این حوزه را برای کشور و استان یزد دو چندان کرده است.

قیمت عایق استخر خاکی

وی با بیان این‌که شرایط اقلیمی استان یزد وضعیت مساعدی را برای پرورش شتر فراهم کرده است، افزود: متاسفانه درحالی اقتصاد شتر در دنیا سهمی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار را در اختیار دارد که سهم ایران از این بازار تنها ۴۴۳ هزار دلار و حتی بسیار کمتر از کشورهای منطقه مانند عربستان و عمان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان این‌که شتر به دلیل مبرا بودن از تامین نهاده‌های دامی خارج کشور در مقایسه با سایر دام‌ها، مصداق خوبی از اقتصاد مقاومتی در حوزه تولیدات دامی است، گفت: ایران از مجموع ۳۵ میلیون نفر جمعیت شتر در دنیا تنها حدود ۱۵۰ هزار نفر را به خود اختصاص داده که ۱۵ هزار نفر آن متعلق به یزد است.

وکیلی با اشاره به اقدامات استان برای توسعه پرورش دام و طیور در راستای ورود آب مجازی به استان کم‌آب و خشک یزد جهت تولید ارزش افزوده، از سیاست‌گذاری استان برای توسعه پرورش شتر در تمامی شهرستان‌هایش طی بازه‌ای پنج ساله خبر داد.

وی با توجه به اهمیت تأمین امنیت غذایی در استان، خواستار نگاه ویژه‌ مسئولان به صنعت کشاورزی یزد شد و تأکید کرد: در سال‌های اخیر بیشترین نگاه توسعه‌ای استان یزد به بخش صنعت و معدن بوده که عمدتاً از منابع طبیعی خرج کردند و بدون کمتری تعهدی ظرفیت های زیست محیطی استان را تحت تأثیر قرار داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به ظرفیت‌های قوی صنعت کشاورزی در این استان خاطرنشان کرد: یزد در برخی از محصولات و فرآوردهای صنعت کشاورزی داری شرایطی ویژه است که اگر حمایت شود ارزش افزوده بالایی برای این استان خواهد داشت.

آیت الله محمدرضا ناصری یزدی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد هم در این خصوص با اشاره به ضرورت تلاش برای تامین امنیت غذایی و استقلال و خودکفایی کشور، اظهار کرد: لازم است جهاد کشاورزی با حمایت ویژه از سوی مسئولان ارشد برای استفاده بیش از پیش از ظرفیت های موجود این حوزه در استان یزد برنامه ریزی دقیقی انجام دهد.

انتهای پیام/الف

 منبع فارس نیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , ورق عایق , ورق ژئوممبران , عایق استخر , فولاد , ورق استخر , عایق ژئوممبران ,
:: بازدید از این مطلب : 392
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

اخبار شرکتها؛ امنیت غذایی یکی از وجوه امنیت ملی هر کشور است که تنها با عرضه کافی مواد غذایی در سطح جامعه تحقق نمی‌یابد، بلکه نیازمند ایجاد و حفظ زنجیره ای مطلوب از فرآیندهای تولیدی- توزیعی تا دسترسی مناسب و اقتصادی خانوارها برای تأمین مواد غذایی مورد نیازشان می باشد. امنیت غذایی یک مقوله فراسازمانی بوده و در حیطه مسئولیت سازمان ها و بخش‌های مختلفی در کشور است. توفیق در تحقق آن نیز منوط به اقدام موثر و همگرایی مسئولین متولی این حوزه خواهد بود.

عایق استخر

باتوجه به مسئله کاهش شدید منابع آبی در کشور، اهمیت امنیت غذایی بیش از پیش ضروری به نظر می­رسد. بخش کشاورزی کشور ظرفیت‌های رقابتی موثری در راستای حل بسیاری از مسائل این حوزه و ارتقاء تولید ناخالص ملی دارد. اکثر کشورهای توسعه یافته، نقطه‌ی آغاز رشد و شکوفایی اقتصاد خود را با توسعه بخش کشاورزی آغاز نموده اند. در واقع امنیت غذایی یکی از اضلاع اقتصاد مقاومتی است که تحت تأثیر مستقیم و غیرمستقیم عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، فناوری و بین المللی قرار دارد.

علاءالدینی مدیرعامل شرکت رشد پایدار ایرانیان به عنوان دبیر گردهمایی ترویج کشت چغندر علوفه ای کم آب خواه گفت: تامین امنیت غذایی در گرو کشاورزی پایدار و تکمیل حلقه های مفقوده زنجیره ارزش محصولات کشاورزی است و جایی که می‌تواند برای کشورما نقطه عطف باشد، حوزه کشاورزی است.

وی گفت: گونه چغندر علوفه ای فرآوری شده برای نخستین بار در کشور، با هدف تامین نیاز خوراک دام در فاز نخست در 12 هکتار از اراضی مزرعه نمونه شهرستان پلدشت کشت شده و کل محصول برداشتی در این گردهمایی به مصرف دامداری­هایی که تحت پوشش بسیج عشایری هستند خواهد رسید. این گردهمایی، الگویی برای ترویج علوفه کم آب خواه زود بازده است تا دامداران و کشاورزان و مسئولان مربوطه، به شکل کاملا عملیاتی نحوه استفاده از محصولات تولیدی و فرآوری شده را مشاهده کنند.

وی افزود : با توجه به مشکلات عدیده کشور در راستای تامین خوراک مورد نیاز دام، به ویژه دام سبک عشایری، شرکت رشد پایدار ایرانیان با هدف کمک به تامین امنیت غذایی و تکمیل حلقه های مفقوده زنجیره ارزش محصولات کشاورزی اولویت دار در کشور، چغندر علوفه ای را به عنوان یکی از این گروه محصولات انتخاب و در دستور کار خود قرارداده است.

از جمله ویژگی های بسیار مطلوب چغندر علوفه ای می توان به عملکرد بالای محصول در واحد سطح در مقایسه با سایر علوفه های رایج، مصرف آب پایین در ازای محصول برداشتی، امکان کشت طی دو دوره در مناطق گرم و معتدل و همچنین امکان مصرف به شکل تازه خوری و سیلو شده اشاره نمود.

در این راستا شرکت رشد پایدار ایرانیان با ایجاد شبکه زارعین و شبکه دامداران و با هم افزایی سازمان بسیج عشایری و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی، نسبت به ارائه مشاوره و انتقال دانش فنی به کشاورزان اقدام و تمامی فرآیند های مرتبط با پشتیبانی، تولید، فرآوری و مصرف چغندر علوفه کم آبخواه را با هدف ترویج و توسعه این محصول توسط شبکه های مردمی سازماندهی شده در سراسر کشور، تحت حمایت خود قرار داده است.

در این گردهمایی علاوه بر نمایش و تشریح روش کشت و برداشت، روش سیلو نمودن و نگهداری محصول نیز ارائه و محصول برداشت شده بطور مستقیم و بدون حضور هیچ گونه واسطه ای به دست مصرف کننده می­رسد. برای استفاده از این چغندرها به عنوان خوراک دام، نیاز به دستگاه خرد کن بوده که این شرکت علاوه بر تولید نمونه ای از آن، تولید انبوه دستگاه خردکن را در دستور کار دارد. دستگاه های تولید شده با مدیریت این شرکت، اصلاح شده ی دستگاه های موجود بوده و از هدر رفتن آب چغندر به میزان قابل توجهی جلوگیری می نماید.

وی در ادامه افزود : پس از برداشت محصول، روش های ساده ای برای نگهداری بلند مدت این علوفه به مدت چند ماه وجود داشته و کارهای علمی و تحقیقاتی ساخت سیلوی چغندر علوفه ای نیز با همکاری سازمان تحقیقات کشاورزی انجام شده است. شرکت رشد پایدار ایرانیان در راستای رسالت­ها و ایفای مسئولیت اجتماعی خود، آماده انتقال دانش فنی و حمایت از شبکه زارعان مردمی در سراسر کشور برای ترویج کشت چغندر علوفه کم ­آبخواه می‌­باشد.

انتهای پیام/ب

 

منبع فارس نیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , ورق عایق , ورق ژئوممبران , عایق استخر , فولاد , ورق استخر , عایق ژئوممبران ,
:: بازدید از این مطلب : 406
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

خبرگزاری فارس- صابر نصیری: عرضه بی‌واسطه محصولات کشاورزی و تولیدات روستائیان از قدیم‌الایام وجود داشته و امروزه بازارهای هفتگی روستایی برجای مانده از همان شکل اولیه بازارها در جوامع ابتدایی بشر است که اغلب کارکردهای خود را نیز حفظ نموده و در اقتصاد روستائیان و حتی مشتریان شهرنشین نقش قابل توجهی دارند.

محصولات بومی، تولیدات دامی و کشاورزی محلی، صنایع‌دستی و سایر فرآورده‌های روستایی جزو عمده‌‌ترین کالاهای قابل عرضه در این بازارهاست. سامان دادن به این مراکز داد و ستد و کمک به پایدار بودن آن در قالب روستا بازار یکی از ضروریات امروز است.

قیمت عایق استخر

استان آذربایجان‌شرقی در زمینه تولید چندین محصول کشاورزی رتبه‌ اول کشور و همچنین در تولید چندین محصول دیگر در رتبه‌های اول تا پنجم قرار دارد. در این استان سالانه نزدیک به پنج میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که نشان از وجود ظرفیت‌های بالای این منطقه دارد.

از محصولات شاخص که رتبه‌های خوبی در کشور دارند می‌توان به عدس، سیب، زردآلو، سنجد، زغال آخته، گوشت قرمز، تخم‌مرغ، گل‌محمدی، سیر، سیب‌زمینی، کشمش، محصولات گلخانه‌ای، عسل و ... اشاره نمود. حتی محصولاتی مانند زعفران و پسته که قطب آنها در کشور در سایر استان‌ها واقع می‌باشد در این استان تولید چشمگیری داشته و روز به روز در حال افزایش است.

کشاورزان و تولیدکنندگان روستایی از سالیان دور محصولات خود را در روستا یا محل‌هایی در شهرها به‌صورت بازارهای سنتی و اغلب هفتگی عرضه کرده‌اند.

ویژگی بارزی که این بازارها دارند، نبود واسطه در آنهاست که به گفته اکثر خریداران باعث باصرفه شدن قیمت‌ها و پررونقی این بازارها شده است.

با این وصف ساماندهی این مراکز عرضه امری ضروری است که در سالیان اخیر موضوع روستابازار طرح شده و در استان‌های خراسان رضوی و خوزستان شاهد نمونه‌های موفقی از راه‌اندازی فروشگاه‌های روستابازار هستیم.

فرق "روزبازار" با روستابازار

در روز بازار همه افراد می‌توانند بساط کنند، نظارت بر کیفیت محصولات اغلب وجود ندارد و هر کس می‌تواند هر کالایی دارد بفروشد، متولی خاصی هم ندارد، عرضه پایدار نیست و شرایط اقلیمی تاثیرگذار می باشد اما روستا بازارها در فضاهای مناسب و حتی‌الامکان سرپوشیده با امکانات اولیه ایجاد می‌شوند و ویژه محصولات کشاورزی و تولیدات روستائیان هستند.

نحوه و نوع این خدمات در مقاطع مختلف و بسته به شرایط جامعه دچار تغییراتی می‌شود که در اینجا اهمیت یک متولی روشن‌تر شده که شبکه تعاون روستایی با داشتن بستر و ظرفیت لازم در مسیر بهینه‌سازی این خدمات برای به‌روز کردن ساختار توزیع محصولات تولیدی روستائیان با ایجاد این پایانه‌های عرضه می‌تواند نقش کلیدی ایفا نماید که هم موجب افزایش پویایی این شبکه شامل شرکت‌ها و اتحادیه شده و ضمن فعال نمودن سرمایه‌ها، مردم را در خرید محصولات با قیمت مناسب یاری رساند.

 

از مزرعه تا سفره

با توجه به اینکه ساماندهی بازارهای سنتی و راه‌اندازی روستابازار مستلزم یک نهاد ناظر و هادی برای حمایت می‌باشد همچنانکه اشاره شد، شبکه تعاون روستایی با داشتن ظرفیت‌های لازم از شرکت‌های تعاونی روستایی تا اتحادیه‌ها بهترین گزینه برای این مدیریت این رویداد می‌باشد که در واقع اتحادیه‌های تعاون روستایی می‌توانند با ایجاد فروشگاه‌های روستابازار در مناطق مختلف استان، موجب حفظ و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی و دامی و تجمیع و ارزشمند کردن سرمایه‌های کوچک روستاها شوند.

بی‌شک با تلاش شبکه تعاون روستایی با اجرای طرح روستابازار، امکان عرضه محصولات کشاورزی، صنایع روستایی و دستی با حذف واسطه‌ها فراهم می‌شود، چراکه کوتاه کردن فاصله‌ها بین تولید و مصرف از اهداف این شبکه است که بر همین مبنا در قالب طرح روستا بازار، شرایطی فراهم می‌شود که تولیدات روستایی به صورت نمایشگاه و فروشگاه‌های ثابت و پایدار از طریق امکانات فروشگاهی سازمان تعاونی روستایی عرضه شود که البته باید هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت شرایط مناسبی داشته باشند.

استان آذربایجان‌شرقی با داشتن انواع تولیدات کشاورزی، دامی و صنایع‌دستی نیازمند راه‌اندازی مراکز داد و ستد در قالب روستابازار است تا در راستای شعار از "مزرعه تا سفره" با کاهش فاصله قیمت محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف، حذف واسطه‌های غیرضروری و ایجاد رقابت در بازار در محل‌هایی با امکانات اولیه آب، برق و امکانات بهداشتی ایجاد شود تا تولیدکنندگان محصولات کشاورزی بتوانند به‌صورت پایدار مانند روز بازارها، محصولات خود را به مردم عرضه نمایند.

البته لازم است به‌طور طبیعی مانند هر بازار دیگری کنترل کیفی محصولات دامی توسط سازمان دامپزشکی و نظارت بر قیمت‌ها توسط سازمان تعزیرات و سایر متولیان امر کنترل گردد.

 

ضرورت اصلاح ساختار بازار محصولات کشاورزی

متاسفانه در حال حاضر در بخش بازاررسانی محصولات کشاورزی با مشکلات جدی مواجه هستیم؛ تولیدکنندگان محصولاتشان را با قیمت‌های مشخصی به بازار عرضه می‌کنند ولی همان محصولات با قیمت‌های دیگر به دست مصرف‌کننده می‌رسد. به عبارت دیگر فاصله زیادی بین قیمتی که تولیدکننده محصولات کشاورزی از بازار دریافت می‌کند و قیمتی که مصرف‌کننده به بازار پرداخت می‌کند، وجود دارد و عمدتا سود اصلی آن نصیب واسطه‌های غیرضرور که هیچ نقشی در انتقال و یا ایجاد ارزش افزوده در محصول ندارند، می‌شود.

در فرآیند انتقال محصولات کشاورزی از تولیدکننده تا مصرف‌کننده نهایی لایه‌های مختلفی از واسطه‌ها در زنجیره عرضه محصولات کشاورزی وجود دارند که بسیاری از این واسطه‌ها بدون خلق ارزش یا ارائه خدمات اقتصادی مؤثر با افزایش قیمت نهایی به ضرر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان عمل می‌کنند، از این‌رو ایجاد، توسعه و تقویت زنجیره ارزش محصولات کشاورزی باید در اولویت سیاست‏‌های حمایتی و اجرایی تعاون روستایی قرار گیرد تا با مشارکت تشکل‌های بخش کشاورزی و حذف واسطه‌های غیرضروری، ساختار بازار محصولات کشاورزی اصلاح شود.

روستابازار هوشمند

در دنیای امروز تجارت بین شبکه‌ای در اندک زمانی بسیار جا افتاده و روز به روز حرفه‌ای و گسترده می‌شود به‌طوریکه کشور ترکیه با راه‌اندازی بازار دیجیتال در صنعت کشاورزی آن را یک نقطه عطف برای اقتصاد خود عنوان نموده و پیش‌بینی کرده در پروسه ۱۰ سال تا سال ۲۰۳۰ روش‌های هوشمندانه کشاورزی به‌عنوان یک عامل مهم بیشترین تأثیر را بر بخش کشاورزی و نقش محرک در تضمین پایداری کشاورزی خواهد داشت.

در ایران نیز باوجود اینکه بازارهای دیجیتال و اینترنتی از چندین سال قبل فعال هستند اما اخیرا نیز راه‌اندازی انواع بازارهای دیجیتال تخصصی امر کشاورزی را شاهد هستیم و در صورتیکه سیستم هوشمند به‌صورت تخصصی و حرفه‌ای تحت نظارت شبکه تعاون روستایی با ارائه بخشی از محصولات موجود در فروشگاه‌های روستابازار فعالیت کنند، نتایج بسی بهتر و بیشتر حاصل خواهد شد.

واضح است که بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ در تمام دنیا نگرانی از امنیت غذایی را برانگیخته و اهمیت محصولات پاک کشاورزی و ضرورت کاهش دست به دست شدن کالاها را برجسته کرده است، از این‌رو می‌طلبد با برنامه‌ریزی و مدیریت درست در بخش‌های مختلف از جمله حوزه توزیع محصولات کشاورزی و تولیدات روستائیان برای دوره شیوع و پس از کروناویروس آماده شود.

استان آذربایجان‌شرقی نیز از این امر مستثنی نیست و اجرای موضوع ضروری روستابازار به‌صورت میدانی و دیجیتال با توجه به ساختار و زیرساخت‌های سازمان تعاون روستایی می‌تواند در یک پروسه کوتاه‌مدت آغاز و به‌تدریج گسترش یافته و در تمام نقاط استان اجرایی گردد.

انتهای پیام/۶۰۰۰۷/س

 

منبع فارس نیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , ورق عایق , ورق ژئوممبران , عایق استخر , فولاد , ورق استخر , عایق ژئوممبران ,
:: بازدید از این مطلب : 412
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

خبرگزاری فارس سرویس اقتصادی| کشت قراردادی محصولات کشاورزی به عنوان نسخه نجات‌بخش ارتقاء سطح معیشت کشاورزان و عامل اصلی افزایش تولید است و رسیدن به پیشرفت و پایداری تولید استان در گرو اجرای کشاورزی قراردادی است.

اگر به دنبال این هستیم کشاورزی از حالت سنتی خارج و به سمت اقتصاد محور سوق پیدا کند باید محصولات کشاورزی استان به سمت و سوی اجرای کشت‌های قراردادی رود؛ کشاورزی قراردادی را می‌توان بازوی اجرایی در اجرای الگوی کشت نام برد.

کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و افزایش قدرت خرید را می‌توان از جمله مزایای کشت قراردادی عنوان کرد که با اجرای این کار قدرت خرید کشاورزان برای خرید ماشین‌آلات کشاورزی افزایش می‌یابد.

به همین منظور معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌و‌گو با فارس اظهار کرد: کشاورزی قراردادی از طرح‌های مورد تاکید وزیر جهاد کشاورزی است که از آن به عنوان یکی از آیتم‌های ارزیابی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها نام برده شده است.

عایق استخر خاکی

مجید بهادری ادامه داد: کشاورزی قراردادی فرآیند تولید محصولات کشاورزی بین تولیدکننده و خریدار است و تضمینی برای پایداری تولید است.

وی با بیان اینکه مزیت کشت‌های قراردادی این است که بخش خصوصی بخشی از هزینه‌های کاشت را برعهده می‌گیرد و در پایان کار محصول را از کشاورز خریدار می‌کند، گفت: در اجرای کشت قراردادی تامین و توزیع نهاده‌ها بر عهده شرکت‌های خدمات حمایتی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: برای انجام این‌کار پاداش‌های بهره‌وری شامل یارانه انتقال دانش، یارانه آزمون آب و خاک و گیاه، تسهیلات بانکی و یارانه بیمه از سیاست‌های حمایتی طرح کشاورزی قراردادی است که برای کشاورزان در نظر گرفته شده است.

بهادری با بیان اینکه مجری طرف قرارداد با کشاورز موظف به پرداخت بهای نهاده‌ها به شرکت خدمات حمایتی است، افزود: برای اجرای طرح کشت قراردادی محصولات کشاورزی تسهیلات سرمایه در گردش با نرخ ۱۲ درصد به مجریان غیر دولتی کشاورزی قراردادی تعلق می‌گیرد.

عباسعلی وفایی نژاد مدیرکل غله مازندران در گفت‌و‌‌گو با فارس با بیان اینکه هفت استان به عنوان استان‌های محوری و پایلوت کشاورزی قراردادی انتخاب شدند، گفت: کشاورزی قراردادی در مازندران به شکل‌های مختلف اجرا می‌شد و در حال حاضر به شکل سازمانی درآمده و دارای پشتیبان است و دستورالعمل‌های لازم برای اجرای این کار تدوین و ابلاغ شده است.

وی خاطرنشان کرد: مازندران از جمله استان‌هایی است که فضای خوبی برای اجرای کشاورزی قراردادی دارد و می‌تواند از استان‌های موفق در اجرای این دستورالعمل باشد.

مدیرکل غله مازندران اظهار کرد: اداره کل غله مازندارن آمادگی دارد ۲۰ درصد گندم تولیدی را از سوی کارخانه‌های آرد استان مورد استفاده صنف صنعت قرار دهد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/غ

 

منبع فارس نیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , ورق عایق , ورق ژئوممبران , عایق استخر , فولاد , ورق استخر , عایق ژئوممبران ,
:: بازدید از این مطلب : 407
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، سومین نمایشگاه تخصصی کشاورزی سم، کود، نهال و نهاده‌ها، سیستم‌های نوین آبیاری، آب و خاک در مرکز تجارت بین‌الملل نیاوران ساری افتتاح شد.

این نمایشگاه تا روز جمعه برای حضور علاقمندان دایر است.

استخر ذخیره آب باران

در حاشیه برپایی این نمایشگاه علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برپایی چنین نمایشگاه‌هایی یکی از راه‌های ترویج و توسعه کودهای شیمیایی و سموم است، گفت: در ترویج و توسعه کود و سموم مشکلی وجود ندارد بلکه کیفیت سموم و کودها را باید صاحبان سازنده کودها به کشاورزان انتقال دهند و اطمینان کشاورزان را در کیفیت سموم و کود افزایش دهند تا کشاورزان اقبال بیشتری به استفاده از این نهاده ها پیدا کنند.

وی درباره استفاده از کودهای میکرو در مزارع کشاورزی گفت: کشاورزان آشنایی لازم برای استفاده از این نوع کودها را ندارد و ضرورت دارد صاحبان سازنده و مروجین، کارشناسان و محققان بخش کشاورزی کمک کنند تا کشاورزان نسبت به کارایی و نحوه استفاده از آن آشنایی بیشتری کسب کنند.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه استان مازندران جزء اولین استان های کشور است که پتانسیل زیادی در تولید دانه روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان دارد، ادامه داد: مشکلاتی در زمینه زمان برداشت کلزا و برنج وجود دارد که باید ارقام با دوره رشد کوتاه معرفی شود تا کشاورزان استقبال لازم را برای کشت دوم کلزا بعد از برداشت برنج در شالیزارها داشته باشند.

مهاجر افزود: با توجه به اینکه قیمت کودهای پایه افزایش پیدا کرد به دنبال این بودیم به جای اینکه به کشاورزان برای خرید کود، سم و بذر مساعده دهیم، نهاده‌ها را در اختیار آنان قرار دهیم و بتوانند در مزارع خود استفاده کنند و با کشت قراردادی این امر اتفاق می افتد.

کشت قراردادی در محصولاتی مانند دانه‌های روغنی، پنبه و گندم اجرا شد و تا سه سال آینده تمام محصولات کشاورزی با کشت قراردادی انجام می شود و کشاورزان بدانند مشکلی در تولید و فروش محصول خود ندارد و امیدواریم با این کار بتوانیم مشکل ناهنجاری‌های کودهای شیمیایی را رفع کنیم.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/غ

 

منبع فارس نیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , ورق عایق , ورق ژئوممبران , عایق استخر , فولاد , ورق استخر , عایق ژئوممبران ,
:: بازدید از این مطلب : 398
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

محمدفرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: انجمن کشاورزی حفاظتی برای اولین بار در کشور و با محوریت کشاورزان پیشرو در کردستان تشکیل می‌شود. 

 

سپری با بیان اینکه ۷۰ درصد برنامه ابلاغی کشاورزی حفاظتی در استان به اجرا درآمده است، افزود: در سال زراعی جاری و در راستای کشاورزی حفاظتی ۶۲ هزار هکتار برنامه ابلاغی برای کم‌خاک‌ورزی داشته‌ایم که تاکنون ۶۱ هزار هکتار عملیاتی شده و کشت‌های بی‌خاک‌ورزی هم ۲۸ هزار هکتار برنامه ابلاغی بوده که یک هزار و ۸۴۷ هکتار انجام شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه کشاورزی حفاظتی مرحله گذار از کشاورزی مرسوم به پایدار است تصریح کرد: باید با اعتقاد راسخ و بهره‌گیری از دانش و تجربیات کسب شده در جهت توسعه کشاورزی حفاظتی تلاش کنیم و زارعان استان به خوبی از مزایای این روش از زراعت مطلع شوند.

 

سپری اذعان کرد: باید کشاورزی حفاظتی با تمام اصول سه‌گانه آن با در نظر گرفتن ملاحظات اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و .. در استان به اجرا درآید و در نهایت منجر به پایداری تولید شود. 

 

کشاورزی حفاظتی نسخه نجات‌بخش کشاورزی در شرایط  خشکسالی است

 

وی با بیان اینکه ۸۸ درصد اراضی زراعی استان دیم است و تنها راه تامین رطوبت خاک بارندگی‌های سالانه است، تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی نسخه نجات‌بخش کشاورزی در تمام شرایط آب و هوایی به خصوص خشکسالی‌ها است.

 

سپری با بیان این که حفظ رطوبت خاک از مهمترین شرایط لازم برای رشد و نمو گیاه است، اذعان کرد: در کشاورزی حفاظتی با حفظ بقایای گیاهی و عدم زیرورو کردن خاک رطوبت خاک به خوبی حفظ می‌شود.

 

وی کشاورزی حفاظتی را ناجی بخش زراعت استان در شرایط خشکسالی دانست و یادآور شد: در شرایط خشکسالی بی‌سابقه سال زراعی گذشته در کردستان، کشاورزانی که از روش کشاورزی حفاظتی در اراضی خود استفاده کردند کاهشی در تولید محصول نداشتند و حتی در بعضی از اراضی دیم بیشتر از 2 تن گندم تولید کردند.

 

سپری خاطرنشان کرد: سه اصل و ستون کشاورزی حفاظتی یعنی پوشش دائمی سطح خاک با بقایای گیاهی، حداقل بهم خوردن خاک و تنوع تناوب زراعی باید تا حد امکان در کشت‌های زراعی رعایت شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه ۲۴۴ دستگاه کشت مستقیم غلات در استان وجود دارد، تاکید کرد: از اعتبارات خط مکانیزاسیون و نیز طرح جهش تولید برای خرید ادوات کشاورزی حفاظتی تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان پرداخت می‌شود.

 

 گاوآهن، شمشیری بر تن زمین‌های زراعی 

 

سپری با بیان این که گاوآهن شمشیری بر تن زمین‌های زراعی است گفت: بر هم زدن خاک و  زیرورو کردن آن باعث از بین رفتن رطوبت خاک و از بین رفتن مواد آلی آن می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: کشاورزی حفاظتی در جهت حفظ محیط زیست و پایداری تولید و همچنین حفظ منابع آب و خاک برای آیندگان بسیار تاثیرگذار است.

 

وی با بیان این که کشورهای توسعه‌یافته مثل استرالیا نزدیک به 50 سال است در حوزه کشاورزی حفاظتی فعالیت می‌کنند، یاداوری کرد: استان کردستان پتانسیل‌های لازم برای توسعه این روش از کشاورزی را دارد که باید انجمن کشاورزی حفاظتی در این راستا با جدیت فعالیت کند.

 

وی با تاکید بر این که باید کشاورزی حفاظتی به یک گفتمان همگانی تبدیل شود، خاطرنشان کرد: برای عملی‌شدن این مهم باید مراکز علمی و دانشگاه‌ها در کنار تشکل‌ها با همراهی و همکاری مجموعه جهاد کشاورزی در این راستا گام بردارند.

 

سپری عنوان کرد: اعضای انجمن کشاورزی حفاظتی از کشاورزان پیشرو و افرادی تشکیل خواهد شد که به این باور و یقین رسیده باشند که کشاورزی حفاظتی نسخه نجات‌بخش دیم‌زارهای استان است و در تمام شرایط آب و هوایی، پایداری تولید و کسب درآمد را برای کشاورز حفظ خواهد کرد.

 

وی افزود: در سایه پروژه امنیت غذایی ما در استان توانسته‌ایم ارقام مختلف غلاتی مثل گندم، جو، نخود و ... در استان تولید و معرفی کنیم که در اجرای کشاورزی حفاظتی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

 

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۰

 

منبع فارس نیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , ورق عایق , ورق ژئوممبران , عایق استخر , فولاد , ورق استخر , عایق ژئوممبران ,
:: بازدید از این مطلب : 369
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز الیاسی با اعلام این خبر گفت: مقدار چهارده هزار و ۵۰۰ تن انواع کود شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه بر اساس سهمیه بندی سازمان جهاد کشاورزی و از طریق سامانه پهنه بندی و صدور حواله الکترونیکی، از ابتدای شهریور تا ۲۳ مهرماه سال جاری توزیع و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

آبیاری تحت فشار

وی تاکید کرد: با تخصیص‌های مناسب کود شیمیایی توسط دفتر مرکزی شرکت به استان همدان و حمل و نقل سریع آن، در تأمین کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان استان برای کشت‌های پاییزه مشکلی وجود ندارد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه توزیع کود علاوه بر ذخیره انباری، از مبادی و پتروشیمی‌های کشور نیز به مقصد کارگزاران و عاملین فروش و همچنین انبارهای سازمانی شرکت حمل و تخلیه می‌شود، گفت: در حال حاضر، بالغ بر ۲۳ هزار تن انواع کود شیمیایی در انبارهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان ذخیره شده است.

الیاسی در ادامه، از حمل و ارسال کود شیمیایی بدون وقفه در انبارهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خبر داد و گفت: تلاش می‌شود تا این نهاده مهم به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

کد خبر 5611638

 

منبع مهرنیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , عایق ژئوممبران , استخر کشاورزی , عایق استخر , ورق ژئوممبران , ژئوسنتتیک ,
:: بازدید از این مطلب : 404
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «سید جواد ساداتی نژاد» در جلسه شورای معاونین با تاکید بر اهمیت تولید محصولات کشاورزی سالم و بهداشتی گفت: تولید غذای سالم، بهداشتی و باکیفیت را از جمله مهم‌ترین مأموریت‌های دستگاه‌های درگیر با سلامت غذا از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو، سازمان حفظ نباتات و سازمان دامپزشکی است.

عایق بندی استخر

وزیر جهاد کشاورزی افزود: اهمیت سلامت غذا به قدری است که در اکثر قوانین بالادستی نظام از جمله سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در بخش سلامت، قانون برنامه ششم توسعه و قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی مصوب ۱۳۸۹ مورد تاکید قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: بخش کشاورزی با تولید مواد غذایی مورد نیاز مردم شامل محصولات زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان مهم‌ترین تأمین کننده غذای کشور است، در این راستا و با توجه به اهمیت موضوع و تاکید ریاست جمهور مبنی بر تولید غذای سالم، باکیفیت، ارزان و با منشأ داخلی، دفتری تحت عنوان سلامت غذا در سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی ایجاد و مشغول به فعالیت است.

ساداتی نژاد با بیان اینکه تولید غذای سالم هویت و اعتبار کشاورزان ایرانی است، گفت: معتقدیم تولید محصولات کشاورزی باید منطبق بر استانداردهای بهداشتی روز دنیا باشد، به همین دلیل حذف سموم، آفتکش‌ها، آفات و کودهای غیراستاندارد در دستور کار دفتر سلامت غذای سازمان حفظ نباتات قرار دارد.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: سلامت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره با شناسنامه‌دار شدن محصول کشاورزی و ارائه گواهی سلامت از جمله دیگر اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در یک سال گذشته بوده است.

کد خبر 5611645

 

منبع مهرنیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , عایق ژئوممبران , استخر کشاورزی , عایق استخر , ورق ژئوممبران , ژئوسنتتیک ,
:: بازدید از این مطلب : 394
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مهر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : شیما شریفی

نادر تقی‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: از کشاورزان گندمکار که اقدام به تولید این محصول استراتژیک کنند در قالب سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با عقد قرارداد دولتی و غیردولتی تحت پوشش‌های حمایتی قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به اینکه این طرح در راستای حمایت از محصولات استراتژیک و مهم و کم آب‌بر اتخاذ شده است، تصریح کرد: روش کار نیز به این صورت است که کشاورز طرف قرارداد اقدام به کشت و زرع محصول استراتژیک گندم می‌کند و در نهایت محصول تولیدی خود را به صورت تضمینی به خریدار که ممکن است دولتی و یا غیردولتی باشد، می‌فروشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در طول مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول از خدمات شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزان، بنیاد ملی گندمکاران، قرارگاه رصدخانه کشاورزی و مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی حمایت می‌شود.

استخر کشاورزی

تقی‌زاده افزود: مجریان غیردولتی این طرح نیز کارخانجات آردسازی، سیلوداران، کارخانجات ماکارونی و فعالان صنف مرتبط با آرد و نان هستند.

وی خاطرنشان کرد: مجری دولتی کشاورزی قراردادی وظیفه دارد اقدام به تنظیم قراردادهای اجرایی با شرکت خدمات حمایتی کند تا کودهای مورد نیاز زارع طرف قرارداد تأمین شود و صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای تنظیم قرارداد بیمه اقدام کرده و در نهایت محصول تولیدی را به قیمت منصفانه از آنها خریداری کند.

تقی‌زاده نکات مثبت این طرح را یادآور شد و اضافه کرد: هزینه‌های کود، بیمه و کلیه کمک‌های مالی در حین کاشت، داشت و برداشت هنگام پرداخت بهای محصول گندم به کشاورزان تسویه حساب می‌شود.

وی بیان کرد: مجری غیردولتی کشاورزی قراردادی نیز وظیفه دارد اقدام به تنظیم قراردادهای اجرایی با مجری دولتی کشاورزی قراردادی کرده و وجه محصول تولید کشاورزان را به موقع بدون فوت وقت به آنها پرداخت کرده و لیست اسامی کشاورزان طرف قرارداد را نیز برای بهره‌مندی از خدمات دولتی از قبیل کود، بیمه و کمک‌های مالی در حین کاشت، داشت و برداشت به مجری دولتی کشاورزی قراردادی تحویل دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: صندوق‌های بیمه کشاورزی نیز موظف هستند محصولات کشاورزان طرف قرارداد را با لحاظ ۲۰ درصد تخفیف بیمه کنند به گونه‌ای که تمامی کشاورزان طرف قرارداد زیر چتر حمایتی صندوق بیمه کشاورزی قرار بگیرند.

کد خبر 5611504

منبع مهرنیوز

 


:: برچسب‌ها: ژئوممبران , عایق ژئوممبران , استخر کشاورزی , عایق استخر , ورق ژئوممبران , ژئوسنتتیک ,
:: بازدید از این مطلب : 440
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مهر 1401 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 124 صفحه بعد